Ketnet

Als Nederlander wordt uitzending gemist Ketnet lastig om op te vragen. Wij hebben de website van Ketnet voor je bekeken en er zit een leuke module in, namelijk “Kijken”. In eerste instantie lijkt dit een hele goede module waar je allerlei afleveringen kunt terugkijken, van verschillende programma’s. Wij hebben de proef op de som genomen en een uitzending opgezocht van een bepaald programma. Vervolgens willen wij de uitzending bekijken, maar dan is de teleurstelling bijzonder groot. De melding verschijnt dat de video alleen voor mensen uit België is terug te kijken. Erg jammer, want als Nederlander wil je ook weleens een programma van Ketnet kunnen terugkijken.

Welke mogelijkheden zijn er?

Het terugkijken via de website van Ketnet gaat niet werken, erg jammer, maar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten natuurlijk. Want gelukkig zijn er wel wat mogelijkheden te verzinnen, alternatieven. Allereerst kun je natuurlijk kijken tijdens een live uitzending, gewoon televisie kijken op het moment dat het programma wordt uitgezonden. Maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Het komt namelijk vast weleens voor dat je op dat tijdstip iets anders te doen hebt. Misschien moet je wel boodschappen doen, overwerken of de kinderen van school halen. Er zijn nog wel duizenden andere redenen te bedenken waarom je niet zou kunnen kijken.

De beste mogelijkheid

Het beste alternatief – volgens ons – is het opnemen van je favoriete programma. Heel simpel met je interactieve recorder of – als je wat ouderwetser bent – met je videorecorder. Je kunt vervolgens zelf bepalen wanneer je de uitzending van Ketnet terugkijkt. Heel veel succes en voor veel kijkplezier toegewenst.