VRT

Uitzending gemist VRT heet Ooit gemist. Met Ooit gemist kun je namelijk programma’s terugkijken die zijn uitgezonden op de VRT. Het komt namelijk vast weleens voor dat je geen tijd hebt gehad om naar een live uitzending te kijken op het Belgische VRT. Ooit gemist kent echter wel twee nadelen. Het is beschikbaar voor mensen die digitaal kijken en in België wonen. Daarnaast is het een dienst waarvoor betaalt moet worden. Tenminste voor de meeste programma’s. Het journaal bijvoorbeeld is gratis terug te kijken, maar voor de meeste andere programma’s moet je betalen. Reken op zo’n euro per half uur programmatijd.

Alternatieven

Je zult je wellicht afvragen, welke alternatieven heb ik dan naast Ooit gemist. Wij hebben het internet voor je afgezocht wat de mogelijkheden zijn om programma’s alsnog terug te kunnen kijken. Wij hebben helaas weinig voor je kunnen vinden. Je kunt wat video’s terugkijken via enkele websites die deze video’s aanbieden, of via Youtube bijvoorbeeld, maar daar blijft het dan eigenlijk ook wel bij. Er is geen algemene website met een grote database waarin alle programma’s staan die uitgezonden zijn op vRT.

Opnemen

Het beste alternatief dat je hebt is het opnemen van een programma, thuis, met je video- of dvd recorder. Heb je interactieve televisie van bijvoorbeeld UPC of Ziggo, dan kun je het programma inplannen dat je wilt opnemen en het systeem doet zelf het werk. Je kunt dan met een gerust hart andere dingen gaan doen en je programma wordt netjes opgenomen op een harde schijf, of in de cloud. Het is maar net hoe je televisie aanbieder dit heeft ingeregeld. Je kunt vervolgens zelf bepalen wanneer je de opgenomen uitzending van de VRT gaat terugkijken. Of dit nou 5 uur ’s ochtends is of 14.00 uur in de middag, het is jouw feestje!